Woonkracht10 is volop in beweging. We hebben veel ambities en nemen onze verantwoordelijkheid
in het realiseren van woongenot voor onze klanten. Hierbij zoeken we steeds de juiste balans tussen
het sociaal-maatschappelijk en zakelijk rendement. Om onze ambities te realiseren is het belangrijk
om zicht te houden of we deze balans blijven bewaren. De collega’s van het team financiën en
control helpen hierbij. Voor dit team zoeken we tijdelijk ondersteuning voor de rol van

Medewerker Finance

36 uur per week

Wij zijn Woonkracht10. We bieden aan 11.500 huishoudens een goede en betaalbare
woning in Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. Wij zijn ambitieus en volop in
beweging. Onze medewerkers hebben zelf de regie en samen vormen we een vitale en wendbare
organisatie.

Thuisgeven door samen radicaal te doen wat nodig is! Dat zien wij als onze opgave, omdat we problemen willen aanpakken. Woningnood, vergrijzing, energiecrisis en steeds meer kwetsbare mensen die op ons zijn aangewezen. Wij hebben hart voor de klant. Staan dicht bij onze huurders, hebben oprechte aandacht en zijn hartelijk. De komende jaren investeren we in betaalbare, kwalitatief goede woningen. We werken samen met onze partners aan veerkrachtige buurten. We zijn zichtbaar, toegankelijk, betrokken en geven samen thuis.

Wat houdt de functie in?
In deze rol ben je onderdeel van het team financiën en control van Woonkracht10. Je hebt een focus op het proces en de verwerking van de stook- en servicekosten van onze klanten. Dit houdt in de verwerking van maandelijkse opbrengsten, kosten en periodieke eindafrekeningen voor bijvoorbeeld
schoonmaak en/of gas, elektra wat wordt geleverd aan onze klanten. Je bent verantwoordelijk voor het proces, denkt mee hoe het efficiënter en slimmer kan en zorgt dat procesveranderingen worden doorgevoerd. Je maakt deel uit van het team dat de jaarrekening oplevert en draagt bij aan de
totstandkoming van maandelijkse rapportages van Woonkracht10.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Vandaag is het woensdag: jullie teamdag. Samen met je direct leidinggevende teammanager Financiën en Control en je collega’s heb je de weekstart. Jullie bespreken de dagelijkse gang van zaken. Gelukkig is er ook tijd om van elkaar te horen hoe het met iedereen gaat. Samen met je collega vertellen jullie dat de servicekosten voor schoonmaak voor het komend jaar helaas gaan stijgen.

Na de weekstart gaan jullie samen met onze communicatieadviseur en teams wijken in gesprek over
hoe je deze stijging richting onze klant kan communiceren. Ter voorbereiding maak je ook een analyse met beschikbare gegevens per individuele huurder en per gemeente of complex om te zien waar deze stijging de meeste impact heeft. Zo kan de boodschap op een juiste manier gebracht worden.

Na het overleg krijg je van je collega van het team Verhuur door dat een klant haar woning heeft opgezegd. Je stelt voor deze klant een tussentijdse afrekening op.

Tijd om een frisse neus te halen of even je lunch te nuttigen in onze Woonkamer.

Aan het einde van de middag ga je met de collega’s van crediteuren, finance en je teammanager om de tafel om te brainstormen hoe het facturatieproces effectiever kan verlopen. Omdat je nieuw bent in onze organisatie, denk je out-of-the-box. Hiermee help je de collega’s die al wat langer in dienst zijn het huidige proces met een frisse blik te bekijken. Na een leuk constructief overleg, spreken jullie af dat jij de ideeën samen met een collega verder gaat uitwerken.

Na een afwisselende werkdag, sluit je af voor een welverdiend ontspannen avondje. Of je steekt je neus in de boeken voor je opleiding die je via Woonkracht10 volgt.

Wat breng je mee?
Samen met de collega's zorg je dat we niet voor verrassingen komen te staan. Je stelt de interne en externe klant centraal en je krijgt energie van samenwerken in het belang van de klant. Hiervoor hoef je niet direct ervaring mee te brengen. Je mag direct uit de studiebanken op deze functie solliciteren, maar je bent wel nieuwsgierig naar hoe de financiële processen binnen Woonkracht10 zijn ingericht. Je bent in staat om in jouw ogen verbeteringen op deze processen bespreekbaar te maken. Je brengt hierin een frisse en nieuwe wind mee. Uiteraard ben je bereid om de voor jou nieuwe functie eigen te maken en pak je dingen snel op en vind je het leuk om binnen een dynamische branche te werken.
• Je beschikt over minimaal hbo denk- en werkniveau;
• Analytisch vermogen;
• Je bent resultaatgericht, flexibel en durft verantwoordelijkheid te nemen;
• Je beschikt over communicatieve vaardigheden om mensen te overtuigen;
• Je bent vaardig met data en cijfers.

Waarom bij ons? Daarom!
Binnen Woonkracht10 en ons team heerst een informele sfeer en open cultuur gebaseerd op vertrouwen en onderlinge verbinding. We zijn ambitieus en energiek. We verbeteren onze dienstverlening continu. Dit kan alleen met jou. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij niet alleen Thuis geeft maar je ook Thuis voelt. Wij horen graag hoe jij over zaken denkt. Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en je te ontwikkelen.

•  Maatschappelijke organisatie
•  Aanstelling voor een jaar
•  CAO Woondiensten is van toepassing; schaal G min € 3.226,- en max. € 4.278,-
•  Functioneel en individueel loopbaan ontwikkelbudget
•  Flexibele werktijden
•  Thuiswerkmogelijkheden incl. facilitering en    thuiswerkvergoeding        
•  Mobiele telefoon en laptop
•   Vitaliteitsbudget en activiteiten gericht op vitaliteit en      duurzame inzetbaarheid

We maken graag kennis met je!

Ben jij enthousiast én nieuwsgierig geworden naar deze uitdagende functie? Dan nodigen we je van harte uit te reageren. Stuur je CV en motivatie voor 22 juli 2024 a.s.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Samen Thuis Geven bereiken we door:

Woonkracht10 - Wendbare organisatie

Wendbare organisatie

Woonkracht10 - Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering

Woonkracht10 - Waardevol vastgoed

Waardevol vastgoed

Woonkracht10 - Veerkrachtige buurten

Veerkrachtige buurten

Woonkracht10 - Hart voor de klant

Hart voor de klant

© Woonkracht10              Privacy & cookies

Delen