Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoeken wij een

Technisch applicatiespecialist

32 - 36 uur per week

Vanaf januari bundelt Woonkracht10 de ondersteunende diensten in een afdeling Bedrijfsvoering. Hiermee komen finance & control, procesmanagement, informatisering en datasturing dichter bij elkaar. Met als doel om effectiever en efficiënter te werken voor de medewerker en de klant. Woonkracht10 werkt toe naar gestandaardiseerde, gedigitaliseerde en voorspelbare werkprocessen ondersteund door de juiste data. Draag je graag bij aan deze mooie ontwikkeling, dan zoeken wij jou! 

Wat houdt de functie in?
Als technisch applicatiespecialist/-beheerder heb je een veelzijdige functie waarin je ervoor zorgt dat je collega’s goed ondersteund met de juiste middelen en applicaties hun werk kunnen doen. Je beheert toegang tot systemen en applicaties en de licenties. Projectmatig draag je bij aan het verder verbeteren van de gebruikerservaring en de inzet van digitale middelen. Bijvoorbeeld door het automatiseren van procesflows middels Power Automate. Je signaleert een eventuele samenhang tussen voorkomende problemen en onderneemt actie om deze op te lossen.

Hierbij werk je dus nauw samen met collega’s binnen Woonkracht10 en je signaleert proactief in het oog springende zaken. Je denkt mee over optimalisering van de eigen en andere werkzaamheden en bent steeds gericht op continue verbetering en vernieuwing.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Vandaag start je in de ochtend onder het genot van een bakje koffie of thee met de dagstart met je team. Daarna ontvang je twee nieuwe medewerkers om hun nieuwe devices uit te reiken en hen kort op weg te helpen. Vervolgens overleg je met onze ICT dienstverlener over een storing en legt deze vast in het ticket systeem. Voor de lunch ga je, samen met de servicemanager, in gesprek met de uitvoerende partij van de PENtest over de bevindingen van hun conceptrapportage en mogelijke verbeteringen die we direct door kunnen voeren.
Na de lunch in onze Woonkamer zit je samen met de collega’s van de crediteurenadministratie om de tafel om te bespreken hoe het automatiseren van bepaalde processtappen hen kan helpen hun werk leuker en efficiënter te maken. Hierna werk je dit uit in een concept opzet.

Voor dat je naar huis gaat stel je alvast jouw input op voor het overleg van morgen om de storing op onze workspace Mijn Woonkracht10 te verhelpen. Je sluit deze dynamische werkdag op kantoor af. Je hebt afgesproken om morgen vanuit huis te werken.

Wat breng je mee?
Samen met  de collega’s van de afdeling I&A zorg je ervoor dat onze medewerkers optimaal zijn ondersteund en gefaciliteerd, zodat zij onze klant een thuis kunnen geven. Je wilt graag jouw kennis delen met en overdragen aan collega’s en hen zowel 
gevraagd als ongevraagd advies geven over het gebruik vannieuwe functionaliteiten. Je bent in staat om projectmatig te werken om zo in jouw rol als projectleider ICT-projecten te realiseren.  Steekwoorden die op jou van toepassing zijn: klantgericht, probleemoplossend vermogen, kwaliteitsgericht, zelfstandig kunnen werken. Je beschikt over een mbo/hbo denk- en werkniveau en hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring als Technisch applicatiespecialist. Een afgeronde opleiding richting applicatiebeheer is een pre. Evenals kennis van en ervaring met (oa beheer kant van) Office365, Azure, PowerBI/Power Automate, gebruiker beheer AD, Windows Fileserver.

Waarom bij ons? Daarom!
Binnen Woonkracht10 en ons team heerst een informele sfeer en open cultuur gebaseerd op vertrouwen en onderlinge verbinding. We zijn ambitieus en energiek. We verbeteren onze dienstverlening continu. Dit kan alleen met jou. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij niet alleen Thuis geeft maar je ook Thuis voelt. Wij horen graag hoe jij over zaken denkt. Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en je te ontwikkelen.

  • Maatschappelijke organisatie.
  • Direct een vaste aanstelling.
  • CAO Woondiensten is van toepassing,
    schaal H: max. € 4.297.
  • Functioneel en individueel loopbaanontwikkelingsbudget.
  • Flexibele werktijden.
  • Thuiswerkmogelijkheden incl. facilitering en thuiswerkvergoeding.
  • Mobiele telefoon en laptop.
  • Vitaliteitsbudget en activiteiten gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

We maken graag kennis met je!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast én nieuwsgierig geworden naar deze uitdagende functie? Dan nodigen we je van harte uit te reageren voor 14 maart 2023. 

Bel ons voor meer informatie

Wil je meer weten over de functie: bel dan naar onze manager Bedrijfsvoering voor deze vacature: Sander Berkelmans.

Samen Thuis Geven bereiken we door:

Woonkracht10 - Wendbare organisatie
Wendbare organisatie
Woonkracht10 - Duurzame bedrijfsvoering
Duurzame bedrijfsvoering
Woonkracht10 - Waardevol vastgoed
Waardevol vastgoed
Woonkracht10 - Veerkrachtige buurten
Veerkrachtige buurten
Woonkracht10 - Hart voor de klant
Hart voor de klant

© Woonkracht10              Privacy & cookies

Delen