Namens Woonkracht10, verzorgt Corparis de werving voor een vaste woonconsulent.
Ben jij de professional waar wij naar op zoek zijn?

Ons team Wijkbeheer werkt aan vitale buurten waar het plezierig wonen is voor onze bewoners. Buurten waar je je thuis voelt en waar bewoners elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Zo nodig met wat hulp en ondersteuning van onze kant. Daarom zijn we zichtbaar en bereikbaar, hebben we oog voor álle buurtbewoners en werken we nauw samen met maatschappelijke partners. Voor het gebied Papendrecht zijn we op zoek naar een:

Woonconsulent

36 uur per week - Team Papendrecht

Thuisgeven door samen radicaal te doen wat nodig is! Dat zien wij als onze opgave, omdat we problemen willen aanpakken. Woningnood, vergrijzing, energiecrisis en steeds meer kwetsbare mensen die op ons zijn aangewezen. Wij hebben hart voor de klant. Staan dichtbij onze huurders, hebben oprechte aandacht en zijn hartelijk. De komende jaren investeren we in betaalbare, kwalitatief goede woningen. We werken samen met onze partners aan veerkrachtige buurten. We zijn zichtbaar, toegankelijk, betrokken en geven samen thuis.

Wat ga je doen?
In de functie van Woonconsulent ben je een spin in het web in jouw werkgebied Papendrecht. 
Je bent hét aanspreekpunt voor de bewoners en voor je netwerk. Daarbij los je sociale problematiek op en werk je samen met onze bewoners, collega’s en partners preventief en proactief aan leefbare wijken.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Het is vandaag dinsdag, teamdag van het kernteam van je werkgebied. Fijn dat iedereen vandaag op onze aanlandplek in de wijk aanwezig is. Dit is het moment dat we elkaar even bijpraten en snel met elkaar schakelen over de stand van zaken in de wijk en van de lopende projecten. Na de weekstart heb je overleg met je collega wijkbeheerder. Bij haar ronde in de wijk heeft ze meerdere malen gesprekken gevoerd met een huurder over woonoverlast. Samen bespreek je hoe je dit kunt oplossen. Daarbij kijk je niet alleen naar de rol van Woonkracht10, maar zeker ook naar wat de partners uit jouw netwerk hierin kunnen betekenen. Ter plekke neem je contact op met Buurtbemiddeling om een afspraak in te plannen om zo de betreffende huurder verder te helpen.

Tussen de afspraken door neem je even de tijd om je mailbox bij te werken en je meldingen die in ons klantvolgsysteem staan af te handelen. Je collega van huuradministratie en -incasso belt. Een bewoner heeft een huurachterstand. Je collega heeft al met deze huurder gesproken en vermoedt dat er meer aan de hand is dan alleen de financiële situatie. Samen bespreek je hoe dit verder op te pakken. Je neemt contact op met de bewoner om een afspraak te maken, zodat je samen met de collega van huuradministratie om de tafel gaat zitten om te werken aan een oplossing.

Na de lunch heb je overleg met de sociaal projectleider over de verduurzamingsprojecten die voor 2024 gepland staan. Gedurende de werkzaamheden kunnen de bewoners niet thuisblijven. Je hebt gelukkig goed zicht op deze buurt en kan al een inschatting maken voor welke bewoners het een probleem wordt om tijdelijk andere huisvesting te regelen. Hiermee help je je collega bij het vormgeven van het projectplan.

Daarna heb je een afspraak op het gemeentehuis. Samen met onze netwerkpartners werk je aan een integrale buurtaanpak voor de meest kwetsbare wijken in de gemeente. Jij breekt vandaag een lans voor de inbreng van bewoners binnen de buurtaanpak, want die kan natuurlijk alleen slagen als de bewoners mee kunnen denken over de plannen. Gelukkig beschik jij over een netwerk van betrokken en actieve bewoners.

Als laatste van deze werkdag maak je een opzet voor een presentatie die je over twee weken aan het complete team wijkbeheer gaat geven; samen met je collega woonconsulent uit team Zwijndrecht. Jullie willen een aantal cases voorleggen, waarbij jullie succesvol zijn geweest om woonfraude aan te pakken. Insteek is om jullie plan van aanpak ten aanzien van woonfraude organisatie breed in te voeren. Zo draag je bij aan de uitvoering van het jaarplan van jouw team.


Na een afwisselende werkdag, sluit je af voor een welverdiend ontspannen avondje. Of je steekt je neus in de boeken voor je opleiding die je via Woonkracht10 volgt.

Wie ben jij?
Om te beginnen heb je hart voor onze klanten. Dat vinden we echt heel belangrijk.
Je draait je hand niet om voor complexe sociale problematiek. Je hebt een zelfstandige, proactieve en dienstverlenende werkhouding. Je bent in staat om samen met netwerkpartners leefbaarheidsprojecten op te zetten en te leiden. Verder ben je communicatief sterk onderlegd, zowel mondeling als schriftelijk. Als sociale spin in het web weet jij daarom als geen ander hoe je de juiste toon vindt in het contact met de huurders en netwerkpartners. 

Dagelijks heb je contact met  onze klanten en jij weet als geen ander wat er speelt bij de huurders van een complex, wijk of buurt. Je bent een goede luisteraar en je weet conflicten in goede banen te leiden. Je hebt kennis van computersystemen en -programma’s en je bent een kei in digitale dossieropbouw. Je brengt juridische kennis mee, bent sterk in netwerken en weet bewoners te enthousiasmeren en mee te krijgen. Je werkt graag samen en je wekt vertrouwen door je kennis en je persoonlijkheid, intern en extern. Je hebt een hbo-opleiding afgerond en minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen de corporatiesector. In werktijden en werkzaamheden stel je je flexibel op.

Wie zijn wij en wat mag je van ons verwachten?
Binnen Woonkracht10 en ons team heerst een informele sfeer en open cultuur gebaseerd op
vertrouwen en onderlinge verbinding. We zijn ambitieus en energiek. We verbeteren onzedienstverlening continu. Dit kan alleen met jou. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij niet alleen Thuis geeft maar je ook Thuis voelt. Wij horen graag hoe jij over zaken denkt.
Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en je te ontwikkelen.
Aanvullend kan je het volgende van ons verwachten:

  • Maatschappelijke organisatie
  • Directe vaste aanstelling
  • CAO Woondiensten is van toepassing, de functie is ingeschaald in schaal H maximaal € 4.727,- bruto per maand
  • Structurele eindejaarsuitkering van 2%
  • Functioneel en individueel loopbaanontwikkelbudget
  • Flexibele werktijden
  • Thuiswerkmogelijkheden incl. facilitering en thuiswerkvergoeding
  • Mobiele telefoon en laptop
  • Vitaliteitsbudget en activiteiten gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheidWe maken graag kennis met je!

Is jouw interesse gewekt en ben jij nu nog nieuwsgieriger geworden naar de functie als Woonconsulent bij Woonkracht10? Neem dan vrijblijvend contact op Yerroll van de Polder om de verdere mogelijkheden te bespreken.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Samen Thuis Geven bereiken we door:

Woonkracht10 - Wendbare organisatie

Wendbare organisatie

Woonkracht10 - Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering

Woonkracht10 - Waardevol vastgoed

Waardevol vastgoed

Woonkracht10 - Veerkrachtige buurten

Veerkrachtige buurten

Woonkracht10 - Hart voor de klant

Hart voor de klant

© Woonkracht10              Privacy & cookies

Delen